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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
19/01/2015 |
Data da última atualização: |
19/01/2015 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
MATTOS, L. M.; MORETTI, C. L.; SUMIRA, J.; SARGENT, S. A.; LIMA, C. E. P.; FONTENELLE, M. R. |
Afiliação: |
LEONORA MANSUR MATTOS, CNPH; CELSO LUIZ MORETTI, DPD; JAN SUMIRA; STEVEN A. SARGENT; CARLOS EDUARDO PACHECO LIMA, CNPH; MARIANA RODRIGUES FONTENELLE, CNPH. |
Título: |
Climate changes and potential impacts on quality of fruit and vegetable crops. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: AHMAD, P.; RASOOL, S. Emerging technologies and management of crop stress tolerance: biological techniques. San Diego: Elsevier, 2014. |
Volume: |
1 |
Páginas: |
p. 467-486. |
Descrição Física: |
e-book |
ISBN: |
978-0-12-800876-8 |
DOI: |
doi:10.1016/B978-0-12-800876-8.00019-9 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Climate change will have profound effects on food production. Temperature increase and the effects of greenhouse gases are among the most important issues associated with climate change. The production and quality of fresh fruit and vegetable crops can be directly and indirectly affected by exposure to high temperatures and elevated levels of carbon dioxide and ozone. The rise in atmospheric CO2 levels due to global climate change and horticultural practices has both direct and indirect effects on secondary metabolite synthesis in plants. Temperature increase affects photosynthesis directly, causing alterations in sugars, organic acids, flavonoid contents, firmness, and antioxidant activity. Rise in atmospheric carbon dioxide levels persistently affected post-harvest quality causing sugar content reduction in potatoes and tuber malformation incidence of common scab. Elevated atmospheric ozone can result in the decline of the photosynthetic rate, growth, biomass accumulation, increment in vitamin C content, and potential reduction in volatile ester emissions in strawberries. Tomatoes exposed to ozone concentrations ranging from 0.005 to 1.0 μmol/mol have resulted in a transient increment in β-carotene, lutein, and lycopene contents. Regardless of global climate changes, new cultivation and processing techniques are required in order to produce sufficient food supplies to meet the basic nutrient requirements of the growing human population. |
Palavras-Chave: |
Vegetable. |
Thesagro: |
Clima; Dioxido de carbono; Hortaliça; Produtividade. |
Thesaurus Nal: |
Carbon dioxide; Climate change; Fruits. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
20/03/2018 |
Data da última atualização: |
22/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
RODRIGUES, A. da C.; FURTADO, A. C. S.; CARRÉRA, J. C.; GOMES, J. I.; SOUZA, F. I. B. de. |
Afiliação: |
Adam da Cruz Rodrigues, UFRA; Ana Catarina Siqueira Furtado, UFRA; Jéfyne Campos Carréra, UEPA; Joaquim Ivanir Gomes, APOSENTADO CPATU; FERNANDA ILKIU BORGES DE SOUZA, CPATU. |
Título: |
Caracterização anatômica de madeiras com raios estratificados da xiloteca da Embrapa Amazônia Oriental: Leguminosae (parte II). |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 66., 2015, Santos. Botânica em transformação: livro de resumos. Brasília, DF: Sociedade Botânica do Brasil, 2015. |
Páginas: |
p. 380. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Caracterização; Raios estratificados. |
Thesagro: |
Leguminosae; Madeira. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174189/1/Adam-RE-Parte-II-66Cnbot-384-384.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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